rspec error

Hello,

I'm getting the following error when I run

rake spec --trace

Seems a little too deep in the stack for me to figure it out.

Thanks,

GP

** Invoke spec (first_time)
** Invoke db:test:prepare (first_time)
** Invoke db:abort_if_pending_migrations (first_time)
** Invoke environment (first_time)
** Execute environment
** Execute db:abort_if_pending_migrations
** Execute db:test:prepare
** Invoke db:test:load (first_time)
** Invoke db:test:purge (first_time)
** Invoke environment
** Execute db:test:purge
** Execute db:test:load
** Invoke db:schema:load (first_time)
** Invoke environment
** Execute db:schema:load
rake aborted!
closed stream
c:/ruby/lib/ruby/1.8/mysql.rb:1032:in `sync='
c:/ruby/lib/ruby/1.8/mysql.rb:1032:in `write'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/mysql.rb:1092:in `finalizer'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/mysql.rb:578:in `call'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/mysql.rb:578:in `start'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/mysql.rb:578:in `free'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_a
dapters/mysql_adapter.rb:304:in `select_rows'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_a
dapters/abstract/database_statements.rb:27:in `select_values'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_a
dapters/abstract/schema_statements.rb:343:in
`assume_migrated_upto_version'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/migration.rb
:346:in `send'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/migration.rb
:346:in `method_missing'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/migration.rb
:326:in `say_with_time'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/benchmark.rb:293:in `measure'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/migration.rb
:326:in `say_with_time'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/migration.rb
:342:in `method_missing'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/schema.rb:47
:in `define'
D:/joytorrent/mobenabler/db/schema.rb:12
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependenci
es.rb:142:in `load_without_new_constant_marking'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependenci
es.rb:142:in `load'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependenci
es.rb:521:in `new_constants_in'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependenci
es.rb:142:in `load'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.2.2/lib/tasks/databases.rake:253
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:617:in `call'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:617:in `execute'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:612:in `each'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:612:in `execute'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:578:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/monitor.rb:242:in `synchronize'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:571:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:564:in `invoke'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.2.2/lib/tasks/databases.rake:298
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:617:in `call'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:617:in `execute'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:612:in `each'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:612:in `execute'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:578:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/monitor.rb:242:in `synchronize'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:571:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:564:in `invoke'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.2.2/lib/tasks/databases.rake:372
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:617:in `call'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:617:in `execute'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:612:in `each'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:612:in `execute'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:578:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/monitor.rb:242:in `synchronize'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:571:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:588:in
`invoke_prerequisit
es'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:585:in `each'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:585:in
`invoke_prerequisit
es'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:577:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/1.8/monitor.rb:242:in `synchronize'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:571:in
`invoke_with_call_c
hain'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:564:in `invoke'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:2027:in
`invoke_task'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:2005:in
`top_level'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:2005:in `each'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:2005:in
`top_level'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:2044:in
`standard_exceptio
n_handling'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:1999:in
`top_level'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:1977:in `run'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:2044:in
`standard_exceptio
n_handling'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/lib/rake.rb:1974:in `run'
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.4/bin/rake:31
c:/ruby/bin/rake:19:in `load'
c:/ruby/bin/rake:19

seems there is a problem with your database or its schema. did you
configure your database.yml correctly for your test-db?

check whether you can access that db with given username/password.
also check if there are migrations pending or sth like it.

are you able to access test-db with
  script/console test
?

try to get into your console (test-env) and create a new instance of
one of your models and save it to see whether your database-
connnection is working properly.

Hello,

I have exactly the same problem, did you find a way to solve it ?

I can access my database with script/console in the test environment.
I can run rake db:migrate in the test environment,
and I can insert datas in my database through the console.

Many thanks