gem error wont let mongrel start

I'm getting a really confusing error which I have no idea how to fix,
its happens when mongrel loads gems

it happened after I installed act_as_ferret gem. I've since deleted
the gem and reinstalled ruby completely. After deleting ferret I get
the same error on my savage beast plugin. The issue is with my app
since mephisto loads fine on a separate instance.

error:
[code=]C:\InstantRails\rails_apps\contrastream>ruby script/server
=> Booting Mongrel (use 'script/server webrick' to force WEBrick)
=> Rails application starting on http://0.0.0.0:3000
=> Call with -d to detach
=> Ctrl-C to shutdown server
** Starting Mongrel listening at 0.0.0.0:3000
** Starting Rails with development environment...
Exiting
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.13.3/lib/
action_control
ler/routing.rb:947:in `build': undefined method `[]'
for :savage_beast:Symbol (N
oMethodError)
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/
actionpack-1.13.3/lib/action_controller/routing.rb:1172:in `add_route'
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/
actionpack-1.13.3/lib/action_controller/routing.rb:1178:in
`add_named_route'
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/
actionpack-1.13.3/lib/action_controller/routing.rb:1003:in
`method_missing'
        from ./script/../config/../config/routes.rb:11
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/
actionpack-1.13.3/lib/action_controller/routing.rb:1139:in `draw'
        from ./script/../config/../config/routes.rb:1
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/
activesupport-1.4.2/lib/active_support/dependencies.rb:488:in `load'
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/
activesupport-1.4.2/lib/active_support/dependencies.rb:488:in `load'
         ... 35 levels...
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.3/
lib/commands/server.rb:39
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/
custom_require.rb:27:in `gem_original_require'
        from C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/
custom_require.rb:27:in `require'
        from script/server:3[/code]

Anyone having any ideas? I'm completely lost on this one..