can't have webrick come up

hi
I can't have webrick run. i get the error below; someone help.
C:\>cd alumsimport1

C:\alumsimport1>ruby script/server
=> Booting WEBrick
=> Rails 2.3.5 application starting on http://0.0.0.0:3000
=> Call with -d to detach
=> Ctrl-C to shutdown server
[2010-02-03 12:44:25] INFO WEBrick 1.3.1
[2010-02-03 12:44:25] INFO ruby 1.8.6 (2008-08-11) [i386-mswin32]
[2010-02-03 12:44:25] WARN TCPServer Error: Only one usage of each
socket address (protocol/network address/port) is normally permitted.
- bind(2)
Exiting
C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/utils.rb:73:in `initialize': Only one
usage of each socket address (protocol/network address/port) is
normally permitted. - bind(2) (Errno::E
ADDRINUSE)
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/utils.rb:73:in `new'
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/utils.rb:73:in
`create_listeners'
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/utils.rb:70:in `each'
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/utils.rb:70:in
`create_listeners'
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:75:in `listen'
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:63:in `initialize'
        from C:/Ruby/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:24:in
`initialize'
        from C:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rack-1.0.1/lib/rack/
handler/webrick.rb:10:in `new'
        from C:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rack-1.0.1/lib/rack/
handler/webrick.rb:10:in `run'
        from C:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/commands/
server.rb:111
        from C:/Ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:
31:in `gem_original_require'
        from C:/Ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:
31:in `require'
        from script/server:3

There are 2 options ....

change port to other

ruby script/server -p3001

or disable some firewall

cheers

kevid wrote: