[HELP] BUILD FAILED while Installing ruby-1.8.7-p371 in mac OS...

Hi ,

I have installed "ruby 1.9.3p429 " already but as per my project required i want downgrade to “1.8.7-p371”

while tying with the below command i am getting the below error message , please let me know how to solve this issue ?

COMMAND : rbenv install 1.8.7-p371

Downloading ruby-1.8.7-p371.tar.gz…

http://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p371.tar.gz

Installing ruby-1.8.7-p371…

BUILD FAILED

Inspect or clean up the working tree at /var/folders/37/2cfsxwbx79l56v5lnvm8p5jmcw9jv7/T/ruby-build.20130615133036.93278

Results logged to /var/folders/37/2cfsxwbx79l56v5lnvm8p5jmcw9jv7/T/ruby-build.20130615133036.93278.log

Last 10 log lines:

tcltklib.c:9862: error: expected ‘;’ before ‘event’

tcltklib.c:9892: error: ‘struct dummy_TkMenu’ has no member named ‘menuType’

tcltklib.c:9897: error: ‘struct dummy_TkMenu’ has no member named ‘menuType’

tcltklib.c:9915: error: ‘event’ undeclared (first use in this function)

tcltklib.c:9916: error: ‘ConfigureNotify’ undeclared (first use in this function)

tcltklib.c:9917: error: ‘Tk_FakeWin’ has no member named ‘display’

tcltklib.c:9919: error: ‘Tk_FakeWin’ has no member named ‘window’

tcltklib.c:9920: error: ‘Tk_FakeWin’ has no member named ‘display’

make[1]: *** [tcltklib.o] Error 1

make: *** [all] Error 1

Thanks,

Muthu Selvan SR

Hi All ,

I have solved this by using ruby 1.8.7 …but i am getting the new error

cucumber

/System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/1.8/rubygems.rb:777:in `report_activate_error’: Could not find RubyGem cucumber (>= 0) (Gem::LoadError)

from /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/1.8/rubygems.rb:211:in `activate'

from /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/1.8/rubygems.rb:1056:in `gem'

from /usr/bin/cucumber:18

Thanks ,

Muthu Selvan SR

I tried my best to solve the below issue …but No luck …kindly do the need full

After re installed ruby , getting the below error …

cucumber

/System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/1.8/rubygems.rb:777:in `report_activate_error’: Could not find RubyGem cucumber (>= 0) (Gem::LoadError)

from /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/1.8/rubygems.rb:211:in `activate'

from /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/1.8/rubygems.rb:1056:in `gem'

from /usr/bin/cucumber:18