flog problem when run rake metrics:all

I encountered a problem when I run rake metrics:all, the full stack trace is as follows:

** Invoke metrics:all (first_time)
** Execute metrics:all
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/flog-2.1.2/bin/flog:11: undefined method `flog_files’ for #Flog:0xb79c00c4 (NoMethodError)

from /usr/bin/flog:19:in `load'
from /usr/bin/flog:19

rake aborted!
private method split' called for nil:NilClass /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/generators/flog.rb:31:in parse’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/generators/flog.rb:48:in analyze' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/generators/flog.rb:47:in each’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/generators/flog.rb:47:in `analyze’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/base/generator.rb:112:in send' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/base/generator.rb:112:in generate_report’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/base/generator.rb:110:in `each’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/base/generator.rb:110:in generate_report' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/base/generator.rb:51:in generate_report’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/base/report.rb:54:in `add’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/…/tasks/metric_fu.rake:6
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/…/tasks/metric_fu.rake:6:in `each’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jscruggs-metric_fu-1.0.2/lib/…/tasks/metric_fu.rake:6

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:636:in call' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:636:in execute’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:631:in each' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:631:in execute’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:597:in invoke_with_call_chain' /usr/lib/ruby/1.8/monitor.rb:242:in synchronize’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:590:in `invoke_with_call_chain’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:583:in invoke' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2051:in invoke_task’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2029:in `top_level’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2029:in each' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2029:in top_level’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2068:in `standard_exception_handling’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2023:in top_level' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2001:in run’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:2068:in `standard_exception_handling’

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/lib/rake.rb:1998:in run' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.7/bin/rake:31 /usr/bin/rake:19:in load’
/usr/bin/rake:19

Can anybody help me to solve the problem? Thanks in advance!

Richard

In the flog gem directory, in bin/flog, change the offending line to
just 'flog' rather than 'flog_files'. Looks like the problem was
induced by a commit back at the beginning of June; no idea why it's
been broken for this long.

--Matt Jones