example application not working

Hi,

I am trying to create the sample application as mentioned at the
following link:http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2005/01/20/rails.html?page=2

But the example doesnt seem to work.
I am following the exact steps as mentioned on the above page and type
the following at the command line(as mentioned in the example)
ruby script\generate controller MyTest

Then after doing this I go to the browser and type the following in the
address window:http://127.0.0.1:3000/MyTest/

These days you would need to go to http://127.0.0.1:3000/my_test

You're following a tutorial that is over 4 years old. A lot has
changed. A good starting place would be the guides on
guides.rubyonrails.org

Fred

what is the output on the console?

Frederick Cheung wrote:

Then after doing this I go to the browser and type the following in the
address window:http://127.0.0.1:3000/MyTest/

These days you would need to go to http://127.0.0.1:3000/my_test

You're following a tutorial that is over 4 years old. A lot has
changed. A good starting place would be the guides on
guides.rubyonrails.org

Fred

Fred,
I tried with "ttp://127.0.0.1:3000/my_test" as well but it doesnt make
any difference. Is there any other fix/cause of this problem.
I will follow the new tutorials that you have suggested.
Thanks for your suggestion and response.

Regards,
Kamal

icemage64@hotmail.com wrote:

what is the output on the console?

Hi icemag,

The output is the following in the browser window:

Kamal Nandan wrote:

>> what is the output on the console?

> Hi icemag,

> The output is the following in the browser window:
> --------------------------------------------------------------------------
> "We're sorry, but something went wrong.

> We've been notified about this issue and we'll take a look at it
> shortly."
> --------------------------------------------------------------------------

> Any pointers.

> Thanks & Regards,
> Kamal

Icemag,

I am sorry, you asked for output on console and not in the browser.
Infact when I do "http://127.0.0.1:3000/my_test", i dont see any output
on the console. But when i refresh the page in the browser once again I
see the following output(repeated twice, probably for the prev trial
too) on the console(where the server is running):

----------------------------------------------------------------------------
C:\ruby\cookbook>ruby script\server
=> Booting WEBrick
=> Rails 2.3.2 application starting onhttp://0.0.0.0:3000
=> Call with -d to detach
=> Ctrl-C to shutdown server
[2009-05-09 23:24:45] INFO WEBrick 1.3.1
[2009-05-09 23:24:45] INFO ruby 1.8.6 (2007-09-24) [i386-mswin32]
[2009-05-09 23:24:45] INFO WEBrick::HTTPServer#start: pid=3976
port=3000
/!\ FAILSAFE /!\ Sat May 09 23:25:01 -0700 2009
Status: 500 Internal Server Error
no such file to load -- sqlite3

You're missing the sqlite3 gem. Try 'gem install sqlite3'.

However, as Frederick Cheung pointed out, you're following a very old
tutorial. I'd suggest checking out http://guides.rails.info/getting_started.html

Good luck!