CSS and JS won't display

Just downloaded a barebones project using git and I'm charged with doing
a design for it. First time using HAML and SASS. Looking forward to
it.

Booted up Webrick and went to load the page and none of the js or css
showed up. Keep getting these errors for all files in the public
folder:

ActionController::RoutingError (No route matches
"/javascripts/controls.js" with {:method=>:get}):
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:104:in `service'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:65:in `run'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:173:in `start_thread'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:162:in `start'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:162:in `start_thread'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:95:in `start'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `each'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `start'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:23:in `start'
  /usr/local/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:82:in `start'

Here are my gems. HAML is definitely there
actionmailer (2.3.3, 2.3.2, 2.2.2, 2.1.1, 1.3.6)
actionpack (2.3.3, 2.3.2, 2.2.2, 2.1.1, 1.13.6)
actionwebservice (1.2.6)
activerecord (2.3.3, 2.3.2, 2.2.2, 2.1.1, 1.15.6)
activeresource (2.3.3, 2.3.2, 2.2.2, 2.1.1)
activesupport (2.3.3, 2.3.2, 2.2.2, 2.1.1, 1.4.4)
colored (1.1)
geocoder (0.1.1)
geokit (1.2.6)
haml (2.2.2)
libxml-ruby (1.1.3)
memcache-client (1.6.5)
mislav-will_paginate (2.3.11)
mysql (2.7)
net-ssh (2.0.11)
net-ssh-gateway (1.0.1)
net-ssh-multi (1.0.1)
noaa-weather (0.1.4)
rack (1.0.0)
rails (2.3.3, 2.3.2, 2.2.2, 2.1.1, 1.2.6)
rake (0.8.3)
rmagick (2.10.0)
rubygems-update (1.3.1)
sources (0.0.1)
sqlite3-ruby (1.2.4)
SystemTimer (1.1)
webmat-git_remote_branch (0.3.0)

I have a sinking feeling this has less to do with HAML and more to do
with my installation of RoR. I've had trouble with it since day 1. Any
help is much appreciated.

Hi Charles,